Till sidans huvudinnehåll

Alfen S-line 11kW

Denna stilrena laddbox från Alfen är en säker laddbox i smidig design som tillverkas i Europa. Den är försedd med många smarta funktioner och installeras med lastbalansering som gör det lätt att ladda hemma.

Från: 9 420 kr

Priset inkluderar

  • Alfen S-Line 4G med fast kabel 5 m, eller uttag
  • Lastbalansering med P1-port (måste installeras på en elmätare som är kompatibel. P1-port med RJ12-uttag krävs)
  • Standardinstallation inom fyra veckor. Du blir alltid kontaktad av installatören inför din installation.

Mer information

Denna laddbox kommer från Alfen, ett marknadsledande holländskt företag med pålitliga och stilrena laddboxar för hemmet. De är utrustade med säker dynamisk lastbalansering, vilket gör detta till en framtidssäker modell för ditt hem. Laddboxen levereras antingen med en fastmonterad kabel eller med ett mode 3-uttag, som passar bilar som laddar med både Typ 1 och Typ 2-kontakt. Tänk på att du som väljer uttag behöver en separat kabel, så kallad mode 3-kabel.

Denna laddbox är smidig, vilket gör den perfekt för att montera i hemmet. Du kan välja mellan en vit eller en antracitgrå laddbox och om du vill ha fast kabel eller uttag. Den har Kapslingsklass IP55, vilket gör att laddboxen kan monteras såväl inomhus i garage/carport, som utomhus direkt på husfasaden.

Alfen Single S-Line är en perfekt laddbox att använda hemma då den är utrustad med flera smarta funktioner, exempelvis lastbalansering. Efter att du köpt laddboxen finns alltså möjligheten kvar för dig att uppgradera om du upplever att du saknar någon funktion.

Vid köp av en smart laddbox ingår 24 månaders uppkoppling, då är laddboxen uppkopplad mot Mer’s system vilket säkerställer att laddboxen är uppdaterad med den senaste mjukvaran så att bilen alltid kan laddas. Uppkopplingen ger dig även förbrukningsstatisk. Vill du fortsätta att ha din laddbox uppkopplad för att kunna ta del av förbrukningsstatistik och mjukvaruuppdateringar efter 24 månader kan du välja att förlänga tjänsten med oss, mot en kostnad på för närvarande 29 kr/månad. Gör du inget, kommer tjänsten att upphöra när dina 24 månader har avlöpt.

Uppkopplingen förutsätter GSM-mottagning på installationsplatsen.

Laddboxen ska installeras tillsammans med jordfelsbrytare A. Denna i kombination med DC-felströmsövervakning uppfyller gällande elinstallationsregler.

Du kommer att kunna ladda bilen som vanligt via laddboxen, även om den inte är uppkopplad mot Mer

Effekt: 11 kW
Mått: Höjd: 37 cm
bredd: 24 cm
djup: 13 cm
Vikt: 4 – 4,5 kg
DC-felströmsövervakning: < 6mA
Kapslingsklass: IP55
Slagtålighet: IK10
Garanti: 24 månader
Berättigad till skattereduktion
för grön teknik:
Ja
Display: Nej
Inbyggd energimätning: Ja
Jordfelsbrytare: Jordfelsbrytare A
Tillverkas i: Nederländerna
Uppkoppling: GSM 4G
RFID: Nej
Lastbalansering: Ja, ingår. OBS P1-port
OCPP: Ja
Appanslutning: Nej
Antal faser: 3-fas

Hos oss får du din laddbox från Alfen installerad inom fyra veckor med vår standardinstallation. Du blir alltid kontaktad av installatören inför din installation. En laddbox ska alltid installeras av en behörig elinstallatör vid fast installation. När du köper en laddbox från Mer med standardinstallation, får du professionell rådgivning under installationen. Nedan har vi samlat allt du behöver veta om standardinstallation av laddboxar. Våra certifierade installatörer genomför även en kontroll så att det finns rätt förutsättningar för att laddningen ska fungera optimalt, eller om något under installationen behöver anpassas. Därefter monteras laddboxen på väggen utifrån förutsättningarna i din bostad.

Läs mer om standardinstallation och tillkommande kostnader för eventuella anpassningar vid installationen.

Installationsmanual

Till år 2025 är det bestämt att alla elmätare i Sverige ska vara utbytta till en ny generation av elmätare. Till skillnad från äldre modeller så har de nya elmätarna nätverksuttag, vilket gör det möjligt att använda lastbalansering till elbilsladdningen för laddboxar som har stöd för detta. För att lastbalansera med laddboxarna från Alfen behöver din elmätare ha nätverksuttaget RJ12, säkerställ detta före köp. I samband med installation kopplas laddboxen ihop med elmätaren i din fastighet med hjälp av en nätverkskabel. I priset för standardinstallationen ingår 10 meter nätverkskabel, se vår prislista för tillkommande kostnader för längre kablar. Notera att du inför installationen av laddboxen behöver aktivera nätverksuttaget. Det gör du via ditt elnätföretag.

OBS! Det är viktigt att du vet att det i dagsläget inte är möjligt att få funktionen lastbalansering om din elmätare saknar ovan nämnda nätverksuttag.

Ska jag köpa en laddbox med uttag eller fast kabel?

När du ska köpa en laddbox behöver du ta ställning till om du ska köpa en laddbox med fast kabel eller laddbox med uttag och kabel som du kan ta med dig. Många tycker att laddbox med kabel är ett bra alternativ eftersom du då kan ta med kabeln när du är ute och åker. Med laddbox med uttag kan du anpassa dig när du skaffar en ny bil som kanske har ladduttaget på en annan plats. Läs mer om att ladda elbilen hemma här!

Garo laddbox på vägg i villa

Installation av laddbox hemma

Här kan du se hur installationen går till, från beställning till dess att laddboxen är installerad hemma hos dig. Så du kan ladda tryggt och smart hemma.

Familj som åker bil

Ladda längs vägen

Hitta laddstationer i Strängnäs eller resten av Sverige via Mer Sweden's app.