en kran som står och droppaar vatten.

Vattnet stängs av i Sanda, Björktorp och Brunnsåker

Torsdagen den 21 januari kl 10-16 stängs vattnet av i Sanda, Björktorp och Brunnsåker på grund av ett inkopplingsarbete.

Avstängningen sker klockan 10.00 och arbetet beräknas vara klart till kl. 16.00. Ca 550 fastigheter drabbas direkt av avstängningen men flera kommer troligtvis uppleva att vattnet till en början är missfärgat när vattnet sätts på igen.

Tappa upp vatten i förväg
Vi ställer inte ut några vattentankar då fastigheterna ligger så utspridda och det finns en viss risk för att vattnet fryser. Därför ber vi er som vet att ni kommer att behöva vatten under avstängningen att tappa upp i förväg så att ni har vatten.

Missfärgat vatten
Missfärgningen som kan vara alltifrån gul till brun är små partiklar av järnoxid, det vill säga rost från ledningarna. När trycket i ledningen förändras i samband med läckor, reparation eller underhåll av ledningsnätet så lossar partiklarna och följer med vattnet

Spola igenom kranen
När vi av någon anledning har stängt av vattnet så spolar vi ofta igenom ledningarna för att vattnet snabbare ska klarna igen. Bäst effekt blir det om även de som drabbats av missfärgat vatten också låter vattnet spola genom en eller flera kranar i fastigheten.

Att vattnet är missfärgat betyder inte att det är farligt, men det kan både se och vara oaptitligt att dricka då det ofta får en smak av järn. Vår rekommendation är att undvika att dricka vattnet så länge det är missfärgat. Vi rekommenderar också att man låter bli att tvätta vittvätt för att undvika att kläderna missfärgas.