Ljusslingor

Elpriserna är fortsatt låga

Året inleddes med de lägsta elpriserna som vi har sett på många år. Sedan kom pandemin och skakade om hela världen. Men elpriserna fortsätter att sjunka och därför kan det vara en bra idé att se över ditt elavtal.

Bra läge att se över ditt elavtal

Fyllda vattenmagasin över lång tid har tillsammans med flera andra faktorer bidragit till låga elpriser, både för rörliga och fasta avtal. De fasta avtalen är nere på priser som är samma som i slutet av 2005. Men det är svårt att veta exakt hur elpriset ser ut i framtiden. Därför kan det vara ett bra läge att binda ditt elpris nu - innan det eventuellt stiger. 

Vad ska du välja för elavtal?

Vill du ha ett tryggt pris som inte kan gå upp och där du behåller samma pris under hela din avtalsperiod är fastprisavtal på 3 eller 5 år ett bra alternativ för tillfället. Du kan teckna avtalen här.

Alltid fossilfri el

Oavsett vilket elavtal du väljer hos oss får du alltid fossilfri el. Om du vill få ett extra schysst elavtal kan du dessutom välja till Bra Miljöval till ditt elavtal. Det är en miljömärkning som ställer hårda miljökrav på hur elen framställs.

Men det slutar inte där. Till skillnad från många andra har vi inget påslag på elcertifikatsavgiften. Alltså den avgift du som kund betalar till det bolag du köper din el från. Alla elhandelsföretag är skyldiga att köpa elcertifikat för en viss andel av den el som de säljer och kostnaden för det betalar kunderna via sin elfaktura. Vi har valt att ta ut elcertifikatsavgiften utifrån ett marknadspris och lägger inte till något påslag på den avgiften. Allt för att du som kund ska få ett så transparent och verklighetstroget elpris som möjligt

Teckna elavtal

Här kan du teckna nytt elavtal, se våra elpriser och jämföra våra olika elavtal. Välj bland våra elavtal Fast pris, Rörligt pris eller vårt populära elavtal Strängnäs-el.