Stipendiat Europaskolan 2017.

De är årets SEVAB-stipendiater

Nu är det klart vilka som får årets SEVAB-stipendier. Grattis Axel Engström, Europaskolan, samt Saga Järvinen Strand, Elin Sköld och Elias Insulander på Thomasgymnasiet!

Varje år delar SEVAB ut stipendier till ambitiösa studenter i Strängnäs kommun. I dag var det dags igen – under avslutningshögtiderna på Europaskolan och Thomasgymnasiet belönades fyra avgångselever. Vilka som skulle få stipendierna var hemligt fram till utdelningarna.

- Vi vill särskilt premiera elever som presterat extra bra inom tekniska och naturvetenskapliga ämnen. Tanken är att uppmuntra till vidare studier, säger Pia Dahlén, kommunikationschef på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö.

Skolorna har själva valt ut vilka elever som ska få stipendierna.

- Det här ligger oss varmt om hjärtat. SEVAB vill vara en positiv kraft och bidra till utvecklingen i Strängnäs. Dessutom finns omfattande rekryteringsbehov inom vår bransch. Vi har stora pensionsavgångar framför oss och vill därför inspirera fler ungdomar till att utbilda sig inom tekniska ämnen. Förhoppningsvis vill någon av de här ungdomarna jobba hos oss framöver, säger Pia Dahlén.

 

Följande elever fick stipendier:

Europaskolan, matematikstipendiet

Axel Engström

Motivering: Årets stipendiat i matematik har inte bara läst alla specialkurser i matematik och fysik med högsta betyg, utan har även kombinerat dessas stoff och nått rent visionära nivåer jämfört med det tilltänkta kursinnehållet. Lägg därtill ett gymnasiearbete om en mycket avancerad numerisk metod, och en stor dos matematisk programmering, så står det klart att årets stipendiat i matematik är Axel Engström.

Thomasgymnasiet

Saga Järvinen Strand,klassTE14   

Motivering:Du har med din unika kombination av konstnärlighet och matematisk förmåga lyckats väldigt bra med dina studier på Thomasgymnasiet.

Elin Sköld, klass TE14

Motivering:Med din goda förmåga att strukturera, analysera och lösa problem har du nått mycket långt speciellt inom matematiken men även i övriga ämnen.

Elias Insulander, klass TE14

Motivering:För att du visat god kamratskap och för att du har nått mycket goda studieresultat under din tid på Thomasgymnasiet. Du har visat ett stort intresse för matematik och har även en naturlig talang för detta ämne.