Vinnarna årets föreningsutmärkelser 2015.

Vinnarna av 2015 års föreningsutmärkelser

Årets Miljöinsats, Årets Prestation och Årets Eldsjäl är nu korade.

Det är mycket glädjande att nu kunna presentera vinnarna av årets
föreningsutmärkelser som delas ut till våra ambassadörsföreningar för goda insatser i föreningslivet. De tre lyckliga vinnande föreningarna inom varje kategori får förutom blommor och diplom även en prissumma på hela 10 000 kronor som tillfaller föreningen. Grattis!

Bilden från vänster: Charles Nzoka från IK Viljan, Jenny Engkvist från Strängnäsbygdens Ryttarförening, Jan Nilsson från Mariefred - Kärnbo Skytteförening

 
Årets Eldsjäl 

Årets Eldsjäl tilldelas Jan Nilsson från Mariefred - Kärnbo Skytteförening med följande motivering:

 Jan har tillbringat otaliga timmar, åkt flertalet mil och spenderat större delen av sitt liv åt att se till att skytte kan utövas av de som vill. Hans enorma delaktighet och välvilja gör att föreningen fortfarande finns till. Jans lojalitet speglas på skytteföreningens banor som han flitigt håller efter själv. Tänk om flera lade ner så mycket själ i sin förening – vilket enormt föreningsutbud det skulle finnas för ungdomar. Jan Nilsson – en eldsjäl och förebild värd att hylla.

 

Årets miljöinsats

Årets miljöinsats tilldelas Strängnäsbygdens Ryttarförening med följande motivering:
En förening som påvisat att det går att vara miljövänlig bara man vill. Istället för att sanera sitt stall snabbt och enkelt med klor, har föreningen vågat vara innovativa genom att prova en miljövänlig metod som är skonsam mot djur, natur och människor. Man har använt vatten och syre i stället för klor när man återställt stallet. Om fler tänkte och agerade som Strängnäsbygdens Ryttarförening skulle miljön bli mindre hotad. Alla kan inte göra allt – men alla kan göra något.

 

Årets prestation

Årets prestation tilldelas Charles Nzoka från IK Viljan med följande motivering: Likt en huvudkaraktär i en hjältesaga, har Charles med sitt genuina engagemang och sin vilja att hjälpa gjort det möjligt för fler att kunna spela fotboll. Charles har med stöd från IK Viljan personligen försett barn i Kenya med kläder och bollar så att de fått möjligheten att spela. Charles initiativ och prestation är en bra förebild för hur kommande generationer kan tänka – för att sprida sport- och föreningsglädjen även utanför Sverige.

Läs mer om vad ambassadörskap för Strängnäs-el innebär