Till sidans huvudinnehåll

Garo GLB+ 4G

Laddboxen Garo GLB+ är utvecklad för säker och effektiv laddning och försedd med DC-övervakning enligt krav i Elinstallationsreglerna. Går att beställa med uttag eller fast kabel.

Från: 12 495 kr

Priset inkluderar

  • Garo GLB+ 4G med fast kabel 4,5 m, eller uttag.
  • Dynamisk lastbalansering mot huvudsäkring.
  • Standardinstallation inom fyra veckor. Du blir alltid kontaktad av installatören inför din installation.
  • Typ 2-uttaget gör att laddboxen kan användas av alla laddbara bilar.
  • Uppkoppling i 24 månader.

Komplett laddbox för trefasladdning som innehåller de funktioner som oftast efterfrågas hos en hemmaladdare. Laddaren är skyddad mot DC-felströmmar och installeras med dynamisk lastbalansering. Lastbalansering reducerar automatiskt din bils laddström och minimerar risken att huvudsäkringen löser ut. I vårt paket ingår installation av en energimätare  i din elcentral för aktivering av dynamisk lastbalansering. Laddboxen har kapacitet att att ladda din bil upp till 11 mil/h (3-fas 32A), men kan begränsas till lägre laddström utifrån tillgänglig kapacitet.

Läs mer om standardinstallation och tillkommande kostnader för eventuella anpassningar vid installationen.

Antal faser: 3
Effekt: Ställbar från 3,7 till 22 kW*
Lastbalansering mot fastighet: Ja
Mått: Höjd: 422 mm
bredd: 205 mm
djup 124 mm
Vikt: Ca 3 kg
Kapslingsklass: IP44
Slagtålighet: IK08
CE-godkänd: Ja
Garanti: 24 månader
Berättigad till skattereduktion
för grön teknik:
Ja
Uttag/kabel: Typ 2 uttag
Uppkoppling: 4G
Användningstemperatur -25C till +40C (utan direkt solljus)

Hos oss får du din laddbox från Garo installerad inom fyra veckor med vår standardinstallation. Du blir alltid kontaktad av installatören inför din installation. En laddbox ska alltid installeras av en behörig elinstallatör då det är en fast installation. Under installationen får du professionell rådgivning och en kontroll av att det finns rätt förutsättningar för att laddningen ska fungera optimalt, eller om något behöver anpassas. Därefter monteras laddboxen på väggen utifrån förutsättningarna i din bostad.

Läs mer om standardinstallation och tillkommande kostnader för eventuella anpassningar vid installationen.

Med dynamisk lastbalansering använder laddboxen en extern mätare som skyddar din huvudsäkring. På så vis får laddboxen koll på hur mycket el som används i resten av fastigheten och kan därför anpassa hur mycket el som används till elbilsladdning i varje givet ögonblick. Samtidigt kan du använda den kapacitet du har i fastigheten mer effektivt, så att bilen laddar snabbare – utan att huvudsäkringen löser ut eller att du behöver uppgradera till ett dyrare elnätsabonnemang.

Gå till användarmanualen

Vid köp av en smart laddbox ingår 24 månaders uppkoppling, då är laddboxen är uppkopplad mot Mer’s system vilket säkerställer att laddboxen är uppdaterad med den senaste mjukvaran så att bilen alltid kan laddas. Uppkopplingen ger dig även förbrukningsstatisk. Uppkopplingen förutsätter GSM-mottagning på installationsplatsen.

Vill du fortsätta att ha din laddbox uppkopplad för att kunna ta del av förbrukningsstatistik och mjukvaruuppdateringar efter 24 månader kan du välja att förlänga tjänsten med oss, mot en kostnad på för närvarande 29 kr/månad. Gör du inget, kommer tjänsten att upphöra när dina 24 månader har avlöpt. Du kommer att kunna ladda bilen som vanligt via laddboxen, även om den inte är uppkopplad mot Mer.

Ska jag köpa en laddbox med uttag eller fast kabel?

När du ska köpa en laddbox behöver du ta ställning till om du ska köpa en laddbox med fast kabel eller laddbox med uttag och kabel som du kan ta med dig. Många tycker att laddbox med kabel är ett bra alternativ eftersom du då kan ta med kabeln när du är ute och åker. Med laddbox med uttag kan du anpassa dig när du skaffar en ny bil som kanske har ladduttaget på en annan plats. Läs mer om att ladda elbilen hemma här!

Garo laddbox på vägg i villa
Garo laddbox på vägg i villa

Installation av laddbox hemma

Här kan du se hur installationen går till, från beställning till dess att laddboxen är installerad hemma hos dig. Så du kan ladda tryggt och smart hemma.

Familj som åker bil

Ladda längs vägen

Hitta laddstationer i Strängnäs eller resten av Sverige via Mer Sweden's app.