Till sidans huvudinnehåll

CTEK CC2 Dual 11kW

En laddbox från CTEK med en effekt på 11 kW och två uttag. Perfekt för dig som behöver ladda två elbilar samtidigt. Den smarta laddboxen kopplas upp med 4G och levererar en månadsrapport över din förbrukning.

Från: 16 830 kr

Priset inkluderar

  • CTEK CC2 4G 11kW som du kan ladda två bilar samtidigt.
  • Standardinstallation inom fyra veckor ingår.
  • Rfid-lås ingår, för dig som vill ha låsfunktion på laddboxen.
  • Säker laddbox som är tredjepartstestad och uppfyller samtliga säkerhetskrav.
  • Pålitlig lastbalansering som fungerar även om internettäckning skulle saknas.

Mer information

Laddboxen kommer från CTEK, en av de ledande hårdvaruleverantörerna på marknaden för laddutrustning. CTEK är ett svenskt företag som strävar efter att utveckla och tillhandahålla säker elbilsladdning.

Laddboxen har två mode 3-uttag som passar bilar som laddar med både Typ 1 och Typ 2-kontakt. Tänk på att du med mode 3-uttag på laddboxen behöver en separat kabel, så kallad mode 3-kabel.

Kapslingsklass IP54 gör att laddboxen kan monteras såväl inomhus i garage/carport, som utomhus direkt på husfasaden.

Vid köp av en smart laddbox ingår 24 månaders uppkoppling, då är laddboxen är uppkopplad mot Mer’s system vilket säkerställer att laddboxen är uppdaterad med den senaste mjukvaran så att bilen alltid kan laddas. Uppkopplingen ger dig även förbrukningsstatisk. Uppkopplingen förutsätter GSM-mottagning på installationsplatsen.

En jordfelsbrytare A är inbyggd i laddboxen och  i kombination med DC-felströmsövervakning uppfyller den gällande elinstallationsregler. Så att du kan ladda hemma med en säker laddbox.

Vill du fortsätta att ha din laddbox uppkopplad för att kunna ta del av förbrukningsstatistik och mjukvaruuppdateringar efter 24 månader kan du välja att förlänga tjänsten med oss, mot en kostnad på för närvarande 29 kr/månad. Gör du inget, kommer tjänsten att upphöra när dina 24 månader har avlöpt. Du kommer att kunna ladda bilen som vanligt via laddboxen, även om den inte är uppkopplad mot Mer.

Produktspecifikation

Effekt: Uttag: 11 kW
Kontakttyp: 2 x uttag
Mått: Höjd: 44,9 cm,
bredd: 28,2 cm,
djup 16,0 cm
Vikt: ~ 7
DC-felströmsövervakning: < 6mA
Kapslingsklass: IP54
Slagtålighet: IK10
CE-godkänd: Ja
RFID-läsare: Ja
Garanti: 24 månader
Berättigad till skattereduktion för grön teknik: Ja

Hos oss får du din laddbox från CTEK installerad inom fyra veckor med vår standardinstallation. Du blir alltid kontaktad av installatören inför din installation. En laddbox ska alltid installeras av en behörig elinstallatör då det är en fast installation. Under installationen får du professionell rådgivning och en kontroll av att det finns rätt förutsättningar för att laddningen ska fungera optimalt, eller om något behöver anpassas. Därefter monteras laddboxen på väggen utifrån förutsättningarna i din bostad.
 
Med vår standardinstallation installeras din laddbox på 16 A tre faser, vilket ger en maxeffekt på 11 kW. Det är alltid bilen som begränsar hur många kW den kan ta emot från laddboxen. Effekten regleras efter hur många faser som bilen kan ladda med, vilket innebär 1-fas laddning 3,7 kWh och 3-fas laddning 11 kWh.
 
Läs mer om standardinstallation och tillkommande kostnader för eventuella anpassningar vid installationen.

Med dynamisk lastbalansering använder laddboxen en extern mätare som skyddar din huvudsäkring. På så vis får laddboxen koll på hur mycket el som används i resten av fastigheten och kan därför anpassa hur mycket el som används till elbilsladdning i varje givet ögonblick. Samtidigt kan du använda den kapacitet du har i fastigheten mer effektivt, så att bilen laddar snabbare – utan att huvudsäkringen löser ut eller att du behöver uppgradera till ett dyrare elnätsabonnemang.

Garo laddbox på vägg i villa

Installation av laddbox hemma

Här kan du se hur installationen går till, från beställning till dess att laddboxen är installerad hemma hos dig. Så du kan ladda tryggt och smart hemma.

Familj som åker bil

Ladda längs vägen

Hitta laddstationer i Strängnäs eller resten av Sverige via Mer Sweden's app.