Mätarställningar

På denna sida kan du lämna mätarställning och se dina historiska mätarställningar för alla nyttigheter. Du kan enbart lämna mätarställning för vatten. Övriga nyttigheter är fjärravlästa så där samlar vi in din förbrukning automatiskt.

Lämna mätarställning

Välj först den anläggning du vill lämna mätarställning på.

Därefter visas följande sida:

Lämna mätarställning

  • Senaste avläsning visar vilken mätarställning samt vilket datum som är den senaste avläsningen vi har registrerade hos oss.
  • I fältet Volym Kallvatten registrerar du mätarställningen som finns på din vattenmätare.
  • Vill du ändra avläsningsdatum kan du göra det i fälet. Tryck sedan på skicka.

Decimaler i mätarställningen på nya mätare

Om du har en modernare vattenmätare krävs det att du rapporterar mätarställningen med decimaler. Om mätarställningen inom parentes visas med 3 decimaler är det så du ska ange den när du skickar in den. Annars får du felmeddelande om decimalfel och kan då rätta till den.

Decimaler mätarställning

Systemvalidering av den mätarställning du rapporterar

Systemet gör en rimlighetskontroll av din lämnade mätarställning utifrån vissa regler. Det är främst till för att vi inte ska debitera dig felaktigt. Exemplet nedan visar när systemet har reagerat på en för högt lämnad mätarställning. Två varningsmeddelande visas men du har ändå möjlighet att skicka in mätarställningen.

Mätarställning validering

Historiska mätarställningar

Via länken historiska mätarställningar kan du se mätarställningar 18 månader tillbaka.

Historiska mätarställningar 1

Här kan du i en lista se dina senast registrerade avläsningar hos oss med datum, vilken mätarställning det var, enhet, förbrukningen, den beräknade årsförbrukningen samt vår benämning på avläsningen. Avläsningar per den 1:a varje månad debiteras ofta runt en vecka efter månaddskiftet. Har du fakturering varannan månad eller kvartal så debiteras de senare.

Historiska mätarställningar 2

 

TIPS!

Lämna gärna din mätarställning den 1:a varje månad för att fakturan ska stämma överens med vad du faktiskt förbrukar.